Szabolcsi töltött káposzta csirkéből
Szabolcsi töltött káposzta csirkéből
- 400 gr csirkemell
- 300 gr rizs (lehet barna is)
- 1 fej káposzta
- 2 nagy fej vörös hagyma
- só
- bors
- édes-nemes fűszerpaprika
- 2-3 dl paradicsomlé
- 1 db maggi füstölt ízesítésű kocka
elkészítés
- A csirkemellet vagy nagyon apró darabokra vágjuk, vagy ledaráljuk.
- A hagymát is apró kockákra vágjuk.
- A rizst szűrőben átmossuk, lecsöpögtetjük.
- Egy tálban összekeverjük a csirkét, rizst, hagymát és a fűszereket.
- A káposzta torzsáját mélyen kivágjuk, hogy majd könnyen szét tudjuk szedni levelekre.
- Egy nagy fazékban vizet forralunk.
- Belerakjuk a káposztát, és 1-2 perc alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon a levele a forró víztől.
- Kiemeljük, leveleire bontjuk.
- Egy levelet a tenyerünkbe veszünk, egy kis kanál rizsezshusit teszünk a közepére.
- Nem túl szorosan feltekerjük.
- A két szélén a levelet benyomkodjuk, hogy ne tudjon kifőni a töltelék.
- Egy nagy fazék aljára káposzta leveleket darabolunk, erre rakjuk rá a töltött káposztákat.
- A tetejét megint levelekkel fedjük.
- Felöntjük 3 dl paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (2 ujjnyival lentebb).
- Belemorzsoljuk a füstölt kockát is.
- Először nagylángon felforraljuk, majd kislángon lassan 40-70 perc alatt puhára főzzük.
- Néha ellenőrizni kell, megpuhult-e már a rizs, és a káposztalevél.
Amiben csirke hús van,az nem szabolcsi töltött káposzta!Egyébként sok hiányossága van a receptnek,mert nem így készül!
VálaszTörlés