Rizseshús kocka
Rizseshús kocka
hozzávalók
- 500 gr csirkemell
- 1000 gr rizs
- 1000 gr zöldség (mirelit mexikói zöldségkeverék)
- 2 db vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 ek olíva olaj
- 2 db babérlevél
- 2 ek édesnemes fűszerpaprika
- 1 kk őrölt fekete bors
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 1 ek ételízesítő
- 2 db füstölt ízesítésű kocka
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 kk erős pista
- 1600 ml víz
elkészítés
- A rizst szűrőben hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük.
- A húst, paprikát, paradicsomot, hagymát kis kockákra vágjuk.
- Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát.
- Tűzről levéve hozzáadunk minden fűszert, zúzott fokhagymát, felöntjük 100 ml vízzel, elkeverjük.
- Visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a húst, a paradicsomot és a paprikát; 1-2 percig folyamatosan kevergetjük. (alacsony hőmérséklet)
- Beleöntjük a rizst, alaposan összekeverjük.
- Felöntjük 1500 ml vízzel.
- Belerakjuk a zöldséget is és összekeverjük.
- Kevergetve felforraljuk.
- Majd alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük, de 5-10 percenként megkeverjük, nehogy leégjen.
- Ha már majdnem felszívta a vizet, tűzről levéve lefedve hagyjuk puhulni.
- Formázás: a kis tálkát 1 csepp olíva olajjal kikenjük, belenyomkodjuk a rizseshúst, és tányérra borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése