2011. augusztus 6., szombat

Rizseshús kocka

Rizseshús kocka

hozzávalók

  • 500 gr csirkemell
  • 1000 gr rizs
  • 1000 gr zöldség (mirelit mexikói zöldségkeverék)
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 ek olíva olaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 ek édesnemes fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt fekete bors
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 db füstölt ízesítésű kocka
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kk erős pista
  • 1600 ml víz

elkészítés 

  1. A rizst szűrőben hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A húst, paprikát, paradicsomot, hagymát kis kockákra vágjuk.
  3. Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát.
  4. Tűzről levéve hozzáadunk minden fűszert, zúzott fokhagymát, felöntjük 100 ml vízzel, elkeverjük.
  5. Visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a húst, a paradicsomot és a paprikát; 1-2 percig folyamatosan kevergetjük. (alacsony hőmérséklet)
  6. Beleöntjük a rizst, alaposan összekeverjük.
  7. Felöntjük 1500 ml vízzel.
  8. Belerakjuk a zöldséget is és összekeverjük.
  9. Kevergetve felforraljuk. 
  10. Majd alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük, de 5-10 percenként megkeverjük, nehogy leégjen.
  11. Ha már majdnem felszívta a vizet, tűzről levéve lefedve hagyjuk puhulni.
  12. Formázás: a kis tálkát 1 csepp olíva olajjal kikenjük, belenyomkodjuk a rizseshúst, és tányérra borítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése