Marhalábszár pörkölt
Marhalábszár pörkölt
hozzávalók:
- oliva olaj
- 1200 gr marhalábszár
- 5 nagy fej vöröshagyma (kb. 400 gr tisztítva)
- 3 db paradicsom
- 3 db paprika
- édes-nemes fűszerpaprika
- só
- bors
- babérlevél
- őrölt kömény
- erős pista
- ételízesítő (vegeta)
- víz
elkészítés
- A marhahúst tisztítsuk meg az inaktól és a zsírtól.
- Vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
- A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vágjuk apró kockákra.
- Egy nagy fazékban az olajon pírítsuk meg a hagymát.
- Tűzről levéve adjuk hozzá a fűszereket.
- Öntsük fel 2 dl vízzel, tegyük vissza a tűzre.
- Rakjuk hozzá a marhahúst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk pár percig közepes lángon.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és rakjuk bele a paradicsomot és paprikát is.
- Keverjük jól össze és közepes hőmérsékleten főzzük. Néha keverjük meg.
- Ha elfő a leve, kis mennyiségekben pótoljuk, kb. fél óránként.
- Ha van kuktánk, főzzük abban. Sok időt takarítunk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése