Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. június 3., péntek
Marhalábszár pörkölt
Marhalábszár pörkölt
hozzávalók:
oliva olaj
1200 gr marhalábszár
5 nagy fej vöröshagyma (kb. 400 gr tisztítva)
3 db paradicsom
3 db paprika
édes-nemes fűszerpaprika
só
bors
babérlevél
őrölt kömény
erős pista
ételízesítő (vegeta)
víz
elkészítés
A marhahúst tisztítsuk meg az inaktól és a zsírtól.
Vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vágjuk apró kockákra.
Egy nagy fazékban az olajon pírítsuk meg a hagymát.
Tűzről levéve adjuk hozzá a fűszereket.
Öntsük fel 2 dl vízzel, tegyük vissza a tűzre.
Rakjuk hozzá a marhahúst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk pár percig közepes lángon.
Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és rakjuk bele a paradicsomot és paprikát is.
Keverjük jól össze és közepes hőmérsékleten főzzük. Néha keverjük meg.
Ha elfő a leve, kis mennyiségekben pótoljuk, kb. fél óránként.
Ha van kuktánk, főzzük abban. Sok időt takarítunk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése