2011. június 3., péntek

Marhalábszár pörkölt

Marhalábszár pörkölt

 

hozzávalók: 

  • oliva olaj
  • 1200 gr marhalábszár
  • 5 nagy fej vöröshagyma (kb. 400 gr tisztítva)
  • 3 db paradicsom
  • 3 db paprika
  • édes-nemes fűszerpaprika
  • bors
  • babérlevél
  • őrölt kömény
  • erős pista
  • ételízesítő (vegeta)
  • víz

elkészítés 

  1. A marhahúst tisztítsuk meg az inaktól és a zsírtól.
  2. Vágjuk 2x2 cm-es kockákra.
  3. A vöröshagymát, paradicsomot, paprikát vágjuk apró kockákra.
  4. Egy nagy fazékban az olajon pírítsuk meg a hagymát.
  5. Tűzről levéve adjuk hozzá a fűszereket.
  6. Öntsük fel 2 dl vízzel, tegyük vissza a tűzre.
  7. Rakjuk hozzá a marhahúst, és folyamatosan kevergetve pirítsuk pár percig közepes lángon.
  8. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és rakjuk bele a paradicsomot és paprikát is.
  9. Keverjük jól össze és közepes hőmérsékleten főzzük. Néha keverjük meg.
  10. Ha elfő a leve, kis mennyiségekben pótoljuk, kb. fél óránként.
  11. Ha van kuktánk, főzzük abban. Sok időt takarítunk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése