2011. június 10., péntek

Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

hozzávalók

  • 200 gr zabpehely (aprószemű)
  • 200 ml zsírszegény tej
  • 300 ml víz
  • 6 tojás fehérje
  • 1 tojás sárgája
  • édesítőszer
  • olaj a sütéshez

elkészítés 

  1. Egy tálba rakjuk a tojást, zabot, tejet, vizet, sót, édesítőszert.
  2. Habverővel pár másodpercig verjük.
  3. Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk. (ecsettel vagy olajpermetezővel)
  4. Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe. 
  5. Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk.
  6. Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
  7. Még melegen megtöltjük és feltekerjük.
  8. A képen: zsírszegény túró+ vaníliás fehérje+reszelt citromhéj.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése