Zabpalacsinta
Zabpalacsinta
hozzávalók
- 200 gr zabpehely (aprószemű)
- 200 ml zsírszegény tej
- 300 ml víz
- 6 tojás fehérje
- 1 tojás sárgája
- só
- édesítőszer
- olaj a sütéshez
elkészítés
- Egy tálba rakjuk a tojást, zabot, tejet, vizet, sót, édesítőszert.
- Habverővel pár másodpercig verjük.
- Egy teflon serpenyőt nagyon vékonyan kiolajozunk. (ecsettel vagy olajpermetezővel)
- Egy merőkanálnyi palacsintatésztát merünk a már forró serpenyőbe.
- Elegyengetjük, amennyire vékonyan tudjuk.
- Közepes hőmérsékleten mindkét oldalát megsütjük.
- Még melegen megtöltjük és feltekerjük.
- A képen: zsírszegény túró+ vaníliás fehérje+reszelt citromhéj.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése