Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. augusztus 6., szombat
Rizseshús kocka
Rizseshús kocka
hozzávalók
500 gr csirkemell
1000 gr rizs
1000 gr zöldség (mirelit mexikói zöldségkeverék)
2 db vöröshagyma
1 db paradicsom
1 db paprika
1 ek olíva olaj
2 db babérlevél
2 ek édesnemes fűszerpaprika
1 kk őrölt fekete bors
1 kk őrölt fűszerkömény
1 ek ételízesítő
2 db füstölt ízesítésű kocka
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 kk erős pista
1600 ml víz
elkészítés
A rizst szűrőben hideg vízzel átmossuk, lecsepegtetjük.
A húst, paprikát, paradicsomot, hagymát kis kockákra vágjuk.
Egy nagy fazékban felhevítjük az olajat és megpirítjuk rajta a hagymát.
Tűzről levéve hozzáadunk minden fűszert, zúzott fokhagymát, felöntjük 100 ml vízzel, elkeverjük.
Visszarakjuk a tűzre és belerakjuk a húst, a paradicsomot és a paprikát; 1-2 percig folyamatosan kevergetjük. (alacsony hőmérséklet)
Beleöntjük a rizst, alaposan összekeverjük.
Felöntjük 1500 ml vízzel.
Belerakjuk a zöldséget is és összekeverjük.
Kevergetve felforraljuk.
Majd alacsony hőmérsékleten lefedve főzzük, de 5-10 percenként megkeverjük, nehogy leégjen.
Ha már majdnem felszívta a vizet, tűzről levéve lefedve hagyjuk puhulni.
Formázás: a kis tálkát 1 csepp olíva olajjal kikenjük, belenyomkodjuk a rizseshúst, és tányérra borítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése