Cseresznyés tejbezab
Cseresznyés tejbezab
hozzávalók
- 300 ml zsírszegény tej
- 50 gr zabpehely (aprószemű)
- 10 ml folyékony vanília aroma
- édesítőszer
- 150 gr cseresznye
- 1 tk fahéj
elkészítés
- Egy nagyobb mikrózható műanyag dobozba öntjük a tejet.
- Belekeverjük a zabot, édesítőszert és a vanília aromát.
- Mikrohullámú sütőben 5 percig főzzük.
- Közben 2szer megkeverjük. Figyelünk nehogy kifusson.
- Amíg a zab fő, addig a cseresznyét kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal.
- Kehelyben rétegezzük a főtt zabot és a cseresznyét.
- A tetejét cseresznyével díszítjük.
- Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése