Fehérjés 'Gundel' palacsinta
hozzávalók
Palacsinta tésztához:
- 2 tojás fehérje
- 30 gr fehérjepor
- 50 ml víz
- édesítőszer
- 1 csipet só
- reszelt citromhéj
- 1 kk vanília aroma
Töltelékhez:
- darált dió
- édesítőszer (canderel por)
- pici víz
Öntethez
- 100 ml víz
- 30 gr csokis fehérjepor
- pici rumaroma
elkészítés
- A palacsinta tésztához valókat habverővel csomómentesre verjük.
- Serpenyőben megsütjük, a palacsinta mindkét oldalát.
- A töltelékhez összekeverjük a diót és az édesítőszert annyi vízzel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
- Megkenjük vele a palacsintát.
- Összehajtjuk. (Először félbe, utána megint félbe.)
- Az öntethez sűrű tumixot készítünk a vízből és a csokis fehérjeporból, némi rumaroma hozzáadásával.
- Leöntjük vele a palacsintát.
Tipp: Aki szereti a mazsolát, az tehet 1-2 szemet a töltelékbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése