Gonosz zabpuding
hozzávalók
- 500 ml zsírszegény tej
- 100 gr apró szemű zabpehely
- 20 gr + 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 5 gr rumaroma
- 5 gr vanília aroma
- édesítőszer (5 gr canderel por)
- meggy (kimagozva)
elkészítés
- Egy magas falú műanyag dobozban összekeverjük a zabot a kakaóporral, édesítőszerrel.
- Ráöntjük az aromákat és a tejet.
- Alaposan összekeverjük.
- Mikróban kb. 5-10 perc alatt megfőzzük. (1-2 percenként vegyük ki és keverjük meg.)
- A plusz 1 kanál kakaóport még hozzákeverjük.
- Pohárban rétegezzük a meggyet és a kakaós zabot.
- Melegen vagy hűtve tálaljuk.
Tipp: Hideg vízzel kiöblített puding formába is rakhatjuk, hűtve szépen kijön majd a formából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése