2011. július 31., vasárnap

Padlizsános rakott csirke

Padlizsános rakott csirke

hozzávalók

  • 500 gr csirkemell
  • 1 db padlizsán
  • 1/2 csomag fokhagymás fűszerkeverék (HA)
  • 100 gr cukrozatlan kockázott paradicsom konzerv
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 db mozzarella sajt

elkészítés 

  1. A padlizsánt felkarikázzuk.
  2. Besózzuk és fél óráig állni hagyjuk.
  3. A csirkét felkockázzuk, a fokhagymás fűszerrel összeforgatjuk.
  4. A fokhagymát összezúzzuk, belekeverjük a paradicsomba.
  5. A padlizsán szeleteket letörölgetjük szalvétával. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Egy tűzálló tálba rétegezzük a hozzávalókat:
  7. Padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella, csirke, padlizsán, paradicsomszósz, mozzarella.
  8. 220 fokon kb. 30 perc alatt megsül.
  9. Az utolsó 10 perc előtt leöntjük (lekanalazzuk a levét) és készre pirítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése