2011. július 1., péntek

Provance-i cukkinis csirkemell

Provance-i cukkinis csirkemell

hozzávalók

  • 500 gr csirkemell
  • 350 gr cukkini
  • 1 ek ételízesítő
  • 1/2 tk só
  • 1 tk kakukkfű
  • 1 tk rozmaring
  • 1 tk zsálya
  • 1/2 tk őrölt fekete bors
  • 1 tk bazsalikom
  • 2 db babérlevél
  • 1 ek olíva olaj
  • 200 ml víz

elkészítés 

  1. A cukkinit és a csirkét vágjuk kis kockákra.
  2. Tegyük egy nagy tálba és szórjuk rá az összes fűszert.
  3. Keverjük alaposan össze.
  4. Egy teflon serpenyőben hevítsük fel az olajat.
  5. Folyamatosan kevergetve pirítsuk meg a cukkinis húst. (max. hőfokon)
  6. Amikor elkezd levet engedni 5-10 perc múlva, akkor öntsük alá a vizet.
  7. Addig kell főzni, amíg teljesen el nem tűnik alóla a sok víz, és a hús is megpuhul.
  8. A babérleveleket kiszedjük, és forrón tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése