Meggyszószos csirkemell
hozzávalók
- 500 gr csirkemell
- 100 gr meggy
- 200 gr sárgadinnye
- 1 dl friss meggylé (cukrozatlan)
- 2+1 tk őrölt fahéj
- 1/2 tk örölt gyömbér
- 1/2 tk őrölt szegfűszeg
- 1/2 tk só
- 1 csipet őrölt fekete bors
- édesítőszer
elkészítés
- A csirkemellet és a sárgadinnyét kockázzuk fel.
- A meggyet magozzuk ki.
- Tegyük egy nagy dobozba a csirkét, meggyet és a sárgadinnyét.
- Szórjuk meg 2 tk fahéjjal, sóval, borssal, gyömbérrel.
- Öntsük rá a meggylevet.
- Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
- Egy teflon serpenyőben közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük.
- Adjuk hozzá a szegfűszeget és 1 tk fahéjat.
- Főzzük addig, amíg a hús megpuhul, illetve elfő a leve.
- Kókuszos vagy mazsolás rizzsel tálalhatjuk.
Tipp: Egy kevés reszelt citromhéjjal még pikánsabb.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése