2011. május 20., péntek

Almás-fahéjas csirkemell

Almás-fahéjas csirkemell

 

hozzávalók 1 főre 

  • 500 gr csirkemellfilé
  • 2 ek. light margarin
  • 1 fej vöröshagyma
  • fahéj,
  • bors
  • őrölt zöld kardamom
  • édesítőszer
  • 2 db alma

elkészítés 

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.
  2. Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.
  3. Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
  4. Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá.
  5. Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.
  6. A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
  7. Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint.
  8. Rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk. (nagylángon)
  9. Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát és még édesítőszert. (Ha még szükséges fahéjat)
  10. Még 1-2 percig pirítjuk.
  11. Melegen tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése