Almás-fahéjas csirkemell
Almás-fahéjas csirkemell
hozzávalók 1 főre
- 500 gr csirkemellfilé
- 2 ek. light margarin
- 1 fej vöröshagyma
- fahéj,
- só
- bors
- őrölt zöld kardamom
- édesítőszer
- 2 db alma
elkészítés
- A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.
- Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.
- Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
- Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá.
- Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.
- A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
- Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint.
- Rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk. (nagylángon)
- Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát és még édesítőszert. (Ha még szükséges fahéjat)
- Még 1-2 percig pirítjuk.
- Melegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése