2011. május 20., péntek

Kairói csirkemell

Kairói csirkemell

 

hozzávalók 2 főre 

  • 500 gr csirkemellfilé
  • 2 ek oliva olaj
  • kurkuma
  • édeskömény
  • petrezselyem
  • őrölt koriander
  • menta
  • bors
  • édesítőszer
  • 1 dl tej

elkészítés 

  1. A húst szeletekre vágjuk. Klopfoljuk.
  2. Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, akkor turmixgépben az olajjal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a többi fűszert is.
  3. Bepácoljuk a csirkét. Akár egy éjszakára is benne hagyhatjuk.
  4. Forró teflon serpenyőben a mellszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  5. Aláöntjük a tejet és kislángon 5-10 percig sütjük.
  6. Melegen tálaljuk.
  7. Lehet kész fűszerkeveréket kapni, ha nincs "kedvünk" friss fűszerekkel bajlódni, arányokat találgatni. A neve: Kotányi fűszer Világjáró Orient Kairói shoarma

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése