Csirkepörkölt pataki tálban
Csirkepörkölt pataki tálban
hozzávalók 4 főre
- 3-5 ek napraforgó olaj
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek édes nemes fűszerpaprika
- só
- bors
- 2 db babérlevél
- 1 kk őrölt kömény
- víz
- 4 db csirke felsőcomb
- 4-5 nagyobb burgonya
- 4-5 szál sárgarépa
- 1 csokor fodros petrezselyem
elkészítés
- Áztassuk be a pataki tálat 1 órára hideg vízbe.
- Forrósítsuk fel az olajat.
- Pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tűzről levéve, rakjuk bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
- Tűzre visszarakva, rakjuk bele a combokat, forgassuk meg a pörköltalapban. Öntsünk alá pici vizet, és pirítsuk meg a külsejüket.
- Öntsük fel vízzel, hogy ellepje a húst. (Ha felforrt, kóstoljuk meg elég fűszeres-e.) Lefedve főzzük 10-25 percig.
- Közben hámozzuk, és mossuk meg a burgonyát és a répát.
- Vágjuk fel őket, és tegyük a pataki tálba. (Megsózhatjuk, mert a répától elég édes lesz az étel.)
- Lassan öntsük rá a félkész pörköltöt. (Óvatosan merjünk bele a pöriszaftból, mert a tál hideg.)
- Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
- Először 160 fokon 15 percig lefedve süssük. (légkeverés nélkül, NEM előmelegített sütőben!!!)
- Majd 200-220 fokra felkapcsolhatjuk a sütőt, kicsit még lefedve süssük.
- Ha már puha a husi, akkor a tál tetejét levéve pirítsuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése