Mangós csirke a Bahamákról
Mangós csirke a Bahamákról
hozzávalók 4 főre
- 1 üveg száraz fehérbor (chablis wine az eredeti recept szerint)
- másfél csirkemellfilé
- 1 tk só
- 100 g teavaj (olíva olajjal is helyettesíthető)
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 mangó
- 2 ek szójaszósz
- 1/4 tk fahéj
- narancslé (kb 1-2 dl)
elkészítés
- Hámozzuk meg a mangót és vágjuk fél cm-es szeletkékre.
- Tisztítsuk meg a fokhagymát, és zúzzuk össze.
- A bort forraljuk fel egy nagy serpenyőben.
- Minden fél csirkemellet vágjunk 4 felé. (12 darab lesz)
- Sózzuk be, és tegyük a forrásban lévő borba.
- Nagylángon főzzük benne kb 10 percig.
- Szedjük ki egy tálba a melleket.
- A borból egy bögrényit tegyünk félre, a többit öntsük ki a serpenyőből, erre már nem lesz szükség.
- A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a csirkemellet és a fokhagymát.
- Pirítsuk aranybarnára, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen!
- Utána adjuk hozzá a szójaszószt, fahéjat, mangószeletkéket és a börge bort.
- Önsünk bele egy kevés narancslevet is (kb 1 dl).
- Lefedve kislángon főzzük puhára a csirkét.
- Ha elfő a leve, narancslével pótoljuk.
- Forrón tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése