Füstölt túrós-sajtos csirkemell cserépedényben
hozzávalók 6 főre
- 1 kg csirkemellfilé
- 500 g zsírszegény tehéntúró
- 1 kis pohár natúr joghurt
- 1 db tömlős juhtúró
- 1 füstölt ízesítésű kocka (maggi)
- só
- bors
- 4 db mozzarella
elkészítés
- A cserépedényt 1 órára hideg vízbe áztatjuk.
- A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
- Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle túrót, natúr joghurtot a szétmorzsolt füstölt ízesítésű kockával. Picit megborsozzuk.
- A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
- A cserépedény alját kibéleljük a hús felével, ráhalmozzuk a túró felét. Szépen elkenjük.
- Rádarabolunk pár sajtszeletet.
- A hús másik fele következik. Megint túró. A tetejére szépen sorbarakjuk a mozzarellaszeletkéket.
- Nem előmelegített sütőben először kis lángon (160 fok), majd 180 fokon lefedve megsütjük.
- Ha puha a husi, levesszük a tetejét, és hagyjuk a sajtot megpirulni.
sütési mód: alul-felül sütés
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése