Vajas-fokhagymás brokkoli
Vajas-fokhagymás brokkoli
hozzávalók 4 főre
- 1 nagy fej brokkoli
- 1 fej fokhagyma (vagy 4-5 gerezd)
- 20 dkg teavaj
- 1 ek ételízesítő
- 1 ek só
- 1 tk feketebors
elkészítés
- Egy nagy fazékban forraljunk vizet.
- Tegyünk bele sót és az ételízesítőt.
- A brokkolit szedjük rózsákra és mossuk meg.
- Tegyük a forrásban lévő vízbe és 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le.
- A fokhagymát tisztítsuk meg, fokhagymanyomón törjük át.
- Egy mélyebb serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét.
- Ha felforrt a vaj, tegyük bele a fokhagymát, picit forraljuk össze.
- Utána jöhet bele a brokkoli.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Ha már kezd összetörni a brokkoli, beledaraboljuk a maradék vajat.
- Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen elegyedik a brokkolival és kicsit pépes lesz, főzelékszerű.
- Melegen tálaljuk. (Önmagában vagy köretként.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése