2011. május 29., vasárnap

Csirkemell paprikás

Csirkemell paprikás

hozzávalók

  •  500 gr csirkemell
  • 2 fej lilahagyma
  • 2 ek oliva olaj
  • bors
  • édes-nemes fűszerpaprika
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • erős pista
  • 2-2,5 dl víz
  • 1-2 dl tejföl (vagy natúr joghurt)

elkészítés 

  1. A húst vékony szeletekre vágjuk, klopfoljuk.
  2. Az olajon a hagymát megpirítjuk.
  3. Tűzről levéve fűszerezzük.
  4. Felöntjük 1 dl vízzel.
  5. Belerakjuk a hússzeleteket, közepes lángon puhára főzzük. 
  6. Néha megmozgatjuk a husikat, nehogy leégjenek.
  7. A vizet folyamatosan kis adagokban adjuk hozzá, ahogy elfő.
  8. Ha puha a hús, hozzákeverjük a tejfölt, és pár perc alatt összeforraljuk.
Tipp: dúsíthatjuk 1-1 darab paradicsommal és paprikával, amit apró kockákra vágva adunk hozzá a hagyma fűszerezése után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése