Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 20., péntek
Almás-fahéjas csirkemell
Almás-fahéjas csirkemell
hozzávalók 1 főre
500 gr csirkemellfilé
2 ek. light margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj,
só
bors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
2 db alma
elkészítés
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.
Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.
Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá.
Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Teflon serpenyőben felolvasztjuk a margarint.
Rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk. (nagylángon)
Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát és még édesítőszert. (Ha még szükséges fahéjat)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése