Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 20., péntek
Kairói csirkemell
Kairói csirkemell
hozzávalók 2 főre
500 gr csirkemellfilé
2 ek oliva olaj
kurkuma
édeskömény
petrezselyem
őrölt koriander
menta
só
bors
édesítőszer
1 dl tej
elkészítés
A húst szeletekre vágjuk. Klopfoljuk.
Ha friss fűszernövényekkel dolgozunk, akkor turmixgépben az olajjal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a többi fűszert is.
Bepácoljuk a csirkét. Akár egy éjszakára is benne hagyhatjuk.
Forró teflon serpenyőben a mellszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Aláöntjük a tejet és kislángon 5-10 percig sütjük.
Melegen tálaljuk.
Lehet kész fűszerkeveréket kapni, ha nincs "kedvünk" friss fűszerekkel bajlódni, arányokat találgatni. A neve: Kotányi fűszer Világjáró Orient Kairói shoarma
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése