Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 20., péntek
Csirkepörkölt pataki tálban
Csirkepörkölt pataki tálban
hozzávalók 4 főre
3-5 ek napraforgó olaj
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 ek édes nemes fűszerpaprika
só
bors
2 db babérlevél
1 kk őrölt kömény
víz
4 db csirke felsőcomb
4-5 nagyobb burgonya
4-5 szál sárgarépa
1 csokor fodros petrezselyem
elkészítés
Áztassuk be a pataki tálat 1 órára hideg vízbe.
Forrósítsuk fel az olajat.
Pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát. Tűzről levéve, rakjuk bele a fűszereket és a zúzott fokhagymát.
Tűzre visszarakva, rakjuk bele a combokat, forgassuk meg a pörköltalapban. Öntsünk alá pici vizet, és pirítsuk meg a külsejüket.
Öntsük fel vízzel, hogy ellepje a húst. (Ha felforrt, kóstoljuk meg elég fűszeres-e.) Lefedve főzzük 10-25 percig.
Közben hámozzuk, és mossuk meg a burgonyát és a répát.
Vágjuk fel őket, és tegyük a pataki tálba. (Megsózhatjuk, mert a répától elég édes lesz az étel.)
Lassan öntsük rá a félkész pörköltöt. (Óvatosan merjünk bele a pöriszaftból, mert a tál hideg.)
Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel.
Először 160 fokon 15 percig lefedve süssük. (légkeverés nélkül, NEM előmelegített sütőben!!!)
Majd 200-220 fokra felkapcsolhatjuk a sütőt, kicsit még lefedve süssük.
Ha már puha a husi, akkor a tál tetejét levéve pirítsuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése