2011. május 20., péntek

Vajas-fokhagymás brokkoli

Vajas-fokhagymás brokkoli


hozzávalók 4 főre 

  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 fej fokhagyma (vagy 4-5 gerezd)
  • 20 dkg teavaj
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek só
  • 1 tk feketebors

elkészítés 

  1. Egy nagy fazékban forraljunk vizet.
  2. Tegyünk bele sót és az ételízesítőt.
  3. A brokkolit szedjük rózsákra és mossuk meg.
  4. Tegyük a forrásban lévő vízbe és 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le.
  5. A fokhagymát tisztítsuk meg, fokhagymanyomón törjük át.
  6. Egy mélyebb serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét.
  7. Ha felforrt a vaj, tegyük bele a fokhagymát, picit forraljuk össze.
  8. Utána jöhet bele a brokkoli.
  9. Sózzuk, borsozzuk.
  10. Ha már kezd összetörni a brokkoli, beledaraboljuk a maradék vajat.
  11. Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen elegyedik a brokkolival és kicsit pépes lesz, főzelékszerű.
  12. Melegen tálaljuk. (Önmagában vagy köretként.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése