Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 20., péntek
Vajas-fokhagymás brokkoli
Vajas-fokhagymás brokkoli
hozzávalók 4 főre
1 nagy fej brokkoli
1 fej fokhagyma (vagy 4-5 gerezd)
20 dkg teavaj
1 ek ételízesítő
1 ek só
1 tk feketebors
elkészítés
Egy nagy fazékban forraljunk vizet.
Tegyünk bele sót és az ételízesítőt.
A brokkolit szedjük rózsákra és mossuk meg.
Tegyük a forrásban lévő vízbe és 10-15 perc alatt főzzük puhára. Szűrjük le.
A fokhagymát tisztítsuk meg, fokhagymanyomón törjük át.
Egy mélyebb serpenyőben olvasszuk fel a vaj felét.
Ha felforrt a vaj, tegyük bele a fokhagymát, picit forraljuk össze.
Utána jöhet bele a brokkoli.
Sózzuk, borsozzuk.
Ha már kezd összetörni a brokkoli, beledaraboljuk a maradék vajat.
Addig kevergetjük, amíg a vaj teljesen elegyedik a brokkolival és kicsit pépes lesz, főzelékszerű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése