2011. május 23., hétfő

Szabolcsi töltött káposzta csirkéből

Szabolcsi töltött káposzta csirkéből

 

  • 400 gr csirkemell
  • 300 gr rizs (lehet barna is)
  • 1 fej káposzta
  • 2 nagy fej vörös hagyma
  • bors
  • édes-nemes fűszerpaprika
  • 2-3 dl paradicsomlé
  • 1 db maggi füstölt ízesítésű kocka

elkészítés 

  1. A csirkemellet vagy nagyon apró darabokra vágjuk, vagy ledaráljuk.
  2. A hagymát is apró  kockákra vágjuk.
  3. A rizst szűrőben átmossuk, lecsöpögtetjük.
  4. Egy tálban összekeverjük a csirkét, rizst, hagymát és a fűszereket.
  5. A káposzta torzsáját mélyen kivágjuk, hogy majd könnyen szét tudjuk szedni levelekre.
  6. Egy nagy fazékban vizet forralunk.
  7. Belerakjuk a káposztát, és 1-2 perc alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon a levele a forró víztől.
  8. Kiemeljük, leveleire bontjuk.
  9. Egy levelet a tenyerünkbe veszünk, egy kis kanál rizsezshusit teszünk a közepére.
  10. Nem túl szorosan feltekerjük.
  11. A két szélén a levelet benyomkodjuk, hogy ne tudjon kifőni a töltelék.
  12. Egy nagy fazék aljára káposzta leveleket darabolunk, erre rakjuk rá a töltött káposztákat.
  13. A tetejét megint levelekkel fedjük.
  14. Felöntjük 3 dl paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (2 ujjnyival lentebb).
  15. Belemorzsoljuk a füstölt kockát is.
  16. Először nagylángon felforraljuk, majd kislángon lassan 40-70 perc alatt puhára főzzük.
  17. Néha ellenőrizni kell, megpuhult-e már a rizs, és a káposztalevél.

1 megjegyzés:

  1. Amiben csirke hús van,az nem szabolcsi töltött káposzta!Egyébként sok hiányossága van a receptnek,mert nem így készül!

    VálaszTörlés