Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 23., hétfő
Szabolcsi töltött káposzta csirkéből
Szabolcsi töltött káposzta csirkéből
400 gr csirkemell
300 gr rizs (lehet barna is)
1 fej káposzta
2 nagy fej vörös hagyma
só
bors
édes-nemes fűszerpaprika
2-3 dl paradicsomlé
1 db maggi füstölt ízesítésű kocka
elkészítés
A csirkemellet vagy nagyon apró darabokra vágjuk, vagy ledaráljuk.
A hagymát is apró kockákra vágjuk.
A rizst szűrőben átmossuk, lecsöpögtetjük.
Egy tálban összekeverjük a csirkét, rizst, hagymát és a fűszereket.
A káposzta torzsáját mélyen kivágjuk, hogy majd könnyen szét tudjuk szedni levelekre.
Egy nagy fazékban vizet forralunk.
Belerakjuk a káposztát, és 1-2 perc alatt hagyjuk, hogy megpuhuljon a levele a forró víztől.
Kiemeljük, leveleire bontjuk.
Egy levelet a tenyerünkbe veszünk, egy kis kanál rizsezshusit teszünk a közepére.
Nem túl szorosan feltekerjük.
A két szélén a levelet benyomkodjuk, hogy ne tudjon kifőni a töltelék.
Egy nagy fazék aljára káposzta leveleket darabolunk, erre rakjuk rá a töltött káposztákat.
A tetejét megint levelekkel fedjük.
Felöntjük 3 dl paradicsomlével és még annyi vízzel, hogy majdnem ellepje (2 ujjnyival lentebb).
Belemorzsoljuk a füstölt kockát is.
Először nagylángon felforraljuk, majd kislángon lassan 40-70 perc alatt puhára főzzük.
Néha ellenőrizni kell, megpuhult-e már a rizs, és a káposztalevél.
Amiben csirke hús van,az nem szabolcsi töltött káposzta!Egyébként sok hiányossága van a receptnek,mert nem így készül!
VálaszTörlés