2011. május 20., péntek

Füstölt túrós-sajtos csirkemell cserépedényben

Füstölt túrós-sajtos csirkemell cserépedényben

 

hozzávalók 6 főre 

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 500 g zsírszegény tehéntúró
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 1 db tömlős juhtúró
  • 1 füstölt ízesítésű kocka (maggi)
  • bors
  • 4 db mozzarella

elkészítés 

  1. A cserépedényt 1 órára hideg vízbe áztatjuk.
  2. A húst vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. Egy nagy tálban összekeverjük a kétféle túrót, natúr joghurtot a szétmorzsolt füstölt ízesítésű kockával. Picit megborsozzuk.
  4. A mozzarellát vékony szeletekre vágjuk.
  5. A cserépedény alját kibéleljük a hús felével, ráhalmozzuk a túró felét. Szépen elkenjük.
  6. Rádarabolunk pár sajtszeletet.
  7. A hús másik fele következik. Megint túró. A tetejére szépen sorbarakjuk a mozzarellaszeletkéket.
  8. Nem előmelegített sütőben először kis lángon (160 fok), majd 180 fokon lefedve megsütjük.
  9. Ha puha a husi, levesszük a tetejét, és hagyjuk a sajtot megpirulni.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése