2011. május 20., péntek

Mangós csirke a Bahamákról

Mangós csirke a Bahamákról

 

hozzávalók 4 főre 

  • 1 üveg száraz fehérbor (chablis wine az eredeti recept szerint)
  • másfél csirkemellfilé
  • 1 tk só
  • 100 g teavaj (olíva olajjal is helyettesíthető)
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 mangó
  • 2 ek szójaszósz
  • 1/4 tk fahéj
  • narancslé (kb 1-2 dl)

elkészítés 

  1. Hámozzuk meg a mangót és vágjuk fél cm-es szeletkékre.
  2. Tisztítsuk meg a fokhagymát, és zúzzuk össze.
  3. A bort forraljuk fel egy nagy serpenyőben.
  4. Minden fél csirkemellet vágjunk 4 felé. (12 darab lesz)
  5. Sózzuk be, és tegyük a forrásban lévő borba.
  6. Nagylángon főzzük benne kb 10 percig.
  7. Szedjük ki egy tálba a melleket.
  8. A borból egy bögrényit tegyünk félre, a többit öntsük ki a serpenyőből, erre már nem lesz szükség.
  9. A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a csirkemellet és a fokhagymát.
  10. Pirítsuk aranybarnára, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen!
  11. Utána adjuk hozzá a szójaszószt, fahéjat, mangószeletkéket és a börge bort.
  12. Önsünk bele egy kevés narancslevet is (kb 1 dl).
  13. Lefedve kislángon főzzük puhára a csirkét.
  14. Ha elfő a leve, narancslével pótoljuk.
  15. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése