Testépítő receptek gyűjteménye. Diétás és tömegelő.
A blog azért jött létre, hogy ötleteket adjak, hogy lehet változatos, de mégis egyszerűen és gyorsan elkészíthető csirke ételeket és szénhidrátszegényebb desszerteket készíteni.
2011. május 20., péntek
Mangós csirke a Bahamákról
Mangós csirke a Bahamákról
hozzávalók 4 főre
1 üveg száraz fehérbor (chablis wine az eredeti recept szerint)
másfél csirkemellfilé
1 tk só
100 g teavaj (olíva olajjal is helyettesíthető)
5 gerezd fokhagyma
2 mangó
2 ek szójaszósz
1/4 tk fahéj
narancslé (kb 1-2 dl)
elkészítés
Hámozzuk meg a mangót és vágjuk fél cm-es szeletkékre.
Tisztítsuk meg a fokhagymát, és zúzzuk össze.
A bort forraljuk fel egy nagy serpenyőben.
Minden fél csirkemellet vágjunk 4 felé. (12 darab lesz)
Sózzuk be, és tegyük a forrásban lévő borba.
Nagylángon főzzük benne kb 10 percig.
Szedjük ki egy tálba a melleket.
A borból egy bögrényit tegyünk félre, a többit öntsük ki a serpenyőből, erre már nem lesz szükség.
A serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele a csirkemellet és a fokhagymát.
Pirítsuk aranybarnára, de vigyázzunk, hogy a fokhagyma nehogy megégjen!
Utána adjuk hozzá a szójaszószt, fahéjat, mangószeletkéket és a börge bort.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése