2011. május 20., péntek

Mikrós diós süti

Mikrós diós süti

 

hozzávalók

  • 100 gr darált dió
  • 20 gr zabpehely (apró szemű) 
  • 1 marék dió
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 tojás fehérje
  • 1 tojás sárgája
  • 50 ml tej
  • 50 ml víz
  • édesítőszer
  • 1 ek vanília aroma
  • 20 gr vaníliás fehérjepor
  • 1 kk citromlé
  • 2 kk olaj

elkészítés 

  1. A darált diót keverjük össze a sütőporral, a zabbal és a fehérjeporral.
  2. A tojásokat habverővel verjük habosra.
  3. Adjuk hozzá az édesítőszert, a tejet, a vizet, a citromlevet és a vanília aromát. 
  4. Végül keverjük bele a sütőporos diót.
  5. Adjuk hozzá az olajat. (talán ki is hagyható)
  6. Egy nagy mikrózható dobozba öntsük bele. (20x30cm)
  7. Szórjuk rá a diódarabkákat.
  8. Mikrohullámú sütőben kb. 8 perc alatt, 700 W-on süssük meg.
  9. Vaníliás fehérjeporral megszórva tálaljuk.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése