2011. július 1., péntek

Cseresznyés tejbezab

Cseresznyés tejbezab

 

hozzávalók 

  • 300 ml zsírszegény tej
  • 50 gr zabpehely (aprószemű)
  • 10 ml folyékony vanília aroma
  • édesítőszer
  • 150 gr cseresznye
  • 1 tk fahéj

elkészítés 

  1. Egy nagyobb mikrózható műanyag dobozba öntjük a tejet.
  2. Belekeverjük a zabot, édesítőszert és a vanília aromát.
  3. Mikrohullámú sütőben 5 percig főzzük. 
  4. Közben 2szer megkeverjük. Figyelünk nehogy kifusson.
  5. Amíg a zab fő, addig a cseresznyét kimagozzuk, megszórjuk fahéjjal.
  6. Kehelyben rétegezzük a főtt zabot és a cseresznyét.
  7. A tetejét cseresznyével díszítjük.
  8. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése