2011. július 27., szerda

Fehérjés 'Gundel' palacsinta

Fehérjés 'Gundel' palacsinta

hozzávalók  

Palacsinta tésztához:
  • 2 tojás fehérje
  • 30 gr fehérjepor
  • 50 ml víz
  • édesítőszer
  • 1 csipet só
  • reszelt citromhéj
  • 1 kk vanília aroma
Töltelékhez:
  • darált dió
  • édesítőszer (canderel por)
  • pici víz
Öntethez
  • 100 ml víz
  • 30 gr csokis fehérjepor
  • pici rumaroma

elkészítés 

  1. A palacsinta tésztához valókat habverővel csomómentesre verjük.
  2. Serpenyőben megsütjük, a palacsinta mindkét oldalát.
  3. A töltelékhez összekeverjük a diót és az édesítőszert annyi vízzel, hogy lekvár sűrűségű legyen.
  4. Megkenjük vele a palacsintát. 
  5. Összehajtjuk. (Először félbe, utána megint félbe.)
  6. Az öntethez sűrű tumixot készítünk a vízből és a csokis fehérjeporból, némi rumaroma hozzáadásával.
  7. Leöntjük vele a palacsintát.
Tipp: Aki szereti a mazsolát, az tehet 1-2 szemet a töltelékbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése