2011. július 30., szombat

Gonosz zabpuding

Gonosz zabpuding

hozzávalók

  • 500 ml zsírszegény tej
  • 100 gr apró szemű zabpehely
  • 20 gr + 1 ek cukrozatlan kakaópor
  • 5 gr rumaroma
  • 5 gr vanília aroma
  • édesítőszer (5 gr canderel por)
  • meggy (kimagozva)

elkészítés 

  1. Egy magas falú műanyag dobozban összekeverjük a zabot a kakaóporral, édesítőszerrel.
  2. Ráöntjük az aromákat és a tejet.
  3. Alaposan összekeverjük.
  4. Mikróban kb. 5-10 perc alatt megfőzzük. (1-2 percenként vegyük ki és keverjük meg.)
  5. A plusz 1 kanál kakaóport még hozzákeverjük.
  6. Pohárban rétegezzük a meggyet és a kakaós zabot.
  7. Melegen vagy hűtve tálaljuk.
Tipp: Hideg vízzel kiöblített puding formába is rakhatjuk, hűtve szépen kijön majd a formából.

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése