2011. július 22., péntek

Meggyszószos csirkemell

Meggyszószos csirkemell

hozzávalók

  • 500 gr csirkemell
  • 100 gr meggy
  • 200 gr sárgadinnye
  • 1 dl friss meggylé (cukrozatlan)
  • 2+1 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk örölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • 1/2 tk só
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • édesítőszer

elkészítés 

  1. A csirkemellet és a sárgadinnyét kockázzuk fel.
  2. A meggyet magozzuk ki.
  3. Tegyük egy nagy dobozba a csirkét, meggyet és a sárgadinnyét.
  4. Szórjuk meg 2 tk fahéjjal, sóval, borssal, gyömbérrel.
  5. Öntsük rá a meggylevet. 
  6. Egy éjszakára tegyük hűtőbe.
  7. Egy teflon serpenyőben közepes lángon, folyamatosan kevergetve főzzük.
  8. Adjuk hozzá a szegfűszeget és 1 tk fahéjat.
  9. Főzzük addig, amíg a hús megpuhul, illetve elfő a leve.
  10. Kókuszos vagy mazsolás rizzsel tálalhatjuk.
Tipp: Egy kevés reszelt citromhéjjal még pikánsabb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése